Over de Strobloem

De woning is gesitueerd in het stalgedeelte van een langgevelhoeve die begin jaren ‘80 verbouwd werd tot woning. Begin 2019 werd de woning gerenoveerd tot vakantiewoning. De woning is geschikt voor twee volwassenen en twee à drie kleine kinderen. Er is een grote slaapkamer met een tweepersoonsbed en een kleine slaapkamer met een stapelbed. Voor de kleinsten is er een babybed en een kinderstoel. In de ruime living is er een grote eettafel, een klein salon en een flatscreen televisie (Proximus TV). Voor de gasten is er gratis Wifi. 

Er is een badkamer met douchebad en een uitgeruste keuken met inductievuur, oven, microgolf en koffiemachine (Nespresso). In de berging staat een wasmachine. Tot slot is er een veranda met houten speelgoed en een prachtig zicht op de tuin en de boerderij. Er zijn behoorlijk wat fietsjes, op aanvraag (4 damesfietsen, waarvan 3 met kinderstoeltjes -2x max. 22 kg en 1x max. 35 kg-, 2 steps, 1 kinderfiets, 1 loopfiets en 1 peuterfiets). Parkeren kan op de binnenkoer, gemakkelijk en veilig achter een elektrische poort. Er is een grote tuin aan de woning waarin je kan spelen en genieten. 

Straatzicht

Veranda en parkeerplaats

Binnenkoer

Veranda

Inkomhal

Living

Living

Living

Keuken

Keuken

Grote slaapkamer

Grote slaapkamer

Kleine slaapkamer

Badkamer

Veranda

Petanquebaan

Lucky de boerderijkat

Lucky de boerderijkat

Wieltjesaanbod

Wieltjesaanbod

Onze vakantiewoning is erkend door Toerisme Vlaanderen met drie sterren.

toegekend op 21 oktober 2019

Het verhaal achter de Strobloem

Deze vakantiewoning was tot enkele jaren terug het huis van onze groottante en nonkel Anna en Alfons. De langgevelhoeve werd gebouwd in 1935 door Jan Van Zundert. Die had geluk want net nadat hij de lening had afgesloten ging de bank failliet. Het huis is nog maar net gebouwd of krijgt het al hevig te verduren tijdens de Tweede Wereldoorlog. Met de bevrijding in oktober 1944 zijn er vuurgevechten tussen Canadezen en Duitsers op het kruispunt van onze straat, waarvan de zijgevel nog sporen vertoont. Jan en zijn vrouw Maria Oostvogels krijgen 5 kinderen: Jeanne, Louisa, Irma, Sidonia en Alfons, de jongste en enige zoon. Fons ontmoet op de Uilse kermis Anna, een mooi boerenmeisje uit de Kleine Horendonk. Na een lange verkering trouwen ze op 11 mei 1955. Anna gaat bij Fons en zijn ouders inwonen en samen zetten ze de boerderij verder. Dat wil zeggen: de koeien melken om 6 uur ‘s morgens en ‘s avonds, de dagelijkse was van de melkdoeken en werken op het veld: langs de boerderij was een groot bietenveld dat ze bewerkten met paard en kar. Dat ze geen kinderen kregen heeft voor verdriet en gemis gezorgd in hun leven. Des te meer zorgden ze met veel overgave voor de kinderen van hun broers en zussen en later ook de klein- en achterkleinkinderen. Onze vader Cyrille was een metekind van Anna en kwam hier als klein kind regelmatig op vakantie en later om te helpen op de boerderij, wat nooit is gestopt. Begin jaren 80 verbouwen Anna en Fons de boerderij, vestigen zij zich in het linkergedeelte waar vroeger de stallen waren en onze ouders in het woonhuis waar ook de dokterspraktijk start. 

Onze vader zorgt op de boerderij voor enkele moderniseringen: zo kwamen er tractors in plaats van boerenpaarden, maïs in plaats van bieten en later ook slachtvee in plaats van melkkoeien. De laatste koe wordt begin jaren 90 gemolken, vanaf dan gaan Fons en Anna op pensioen. Al is dat maar een woord want zowel Fons als Anna waren echte werkers, er was altijd werk te doen: Fons hielp mee op de boerderij en Anna legde zich toe op de tuin. Met drie zussen groeiden wij op op deze plek en we koesteren de mooiste herinneringen: spelen op het erf, achterop de fiets met Fons naar de Bosrust, samen dansen op de zolder, boontjes pellen in de veranda, de garage die vol hing met bloemen die moesten drogen, waarna Anna er de mooiste bloemstukken mee maakte. 

Begin 2019 is de woning gerenoveerd tot vakantiewoning De Strobloem, als een eerbetoon aan Fons en Anna. Samen met onze ouders, Cyrille en Mia, zochten we leuke kleuren en nieuwe meubels uit, om zo nieuw leven te blazen in de vakantiewoning. Hen zul je zeker ontmoeten tijdens het verblijf bij De Strobloem. Cyrille zorgt voor de dieren op de boerderij en Mia voor een warme ontvangst van nieuwe gasten in de Strobloem. Ze staan jullie graag bij voor hulp, vragen, tips voor in de buurt en zeker niet te vergeten een gezellige babbel. Wij, de drie zussen, zorgen de reservaties en staan jullie ook graag bij met vragen over de vakantiewoning.

Iedereen die samen met familie of vrienden wil genieten van de natuur, de boerderij en de tuin is meer dan welkom bij de Strobloem. 

Wij wensen u een aangenaam verblijf toe!

De drie zusjes Heleen, Lisemarie en Karlien

Mia en Cyrille


De 3 zusjes
Afscheid van het laatste boerenpaard, begin jaren 80